OMEGA GUARD

Shaklee Omega Guard diekstrak dari ikan laut air sejuk (sardine, mackerel, herring, anchovies) di perairan Negara Jepun. Ia bukan dari hati minyak ikan.

Omega Guard adalah tiga kali lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan. Berbanding dengan produk omega di pasaran, Omega Guard merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi.

Satu sajian Omega Guard dapat membekalkan 905mg asid-lemak omega-3 APA dan HDA. Kebanyakkan pengusaha-pengusaha kilang menggunakan kaedah penyulingan tekanan tinggi untuk mengekstrak minyak ikan akan tetapi kaedah ini bukan hanya akan memusnahkan sesetengah nutrient, malah tidak boleh menapis kandungan logam yang membahayakan kesihatan.

Shaklee menggunakan kaedah ultratulen bergred farmaseutikal teknologi terkini untuk menghasilkan Omega Guard. Ia dihasilkan melalui suatu roses penyulingan propritari tiga molekul untuk mengekstrak asid lemak omega-3 yang paling tulen dan paling semulajadi sementara menyingkirkan bahan- berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenic, cadmium, dioksin dan PCB ( polychlorinated biphenyl – merupakan bahan kimia industry yang sangat toksik).

7 MANFAAT UTAMA OMEGA GUARD

  1. Asid lemak

Omega-3 merupakan asid lemak yang penting yang tak dapat dihasilkan oleh badan kita. Oleh itu, kita perlu mengambilnya dari makanan. Omega-3 dari asas tumbuhan tidak boleh ditukarkan kepada EPA dan DHA secara berkesan oleh badan. Omega-3 membantu rembesan prostaglandin dengan lebih berkesan untuk menghalang prostetomegaly dan membuang air kecil yang timbul daripada punca andropos. Ia juga boleh mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormone wanita yang menyebabkan PMS, bagi kulit licin dan kemerah-merahan.

  1. Mencegah penyakit saluran darah dan strok

DHA dan EPA boleh menentang thrombosis, tekanan darah tinggi yang lebih rendah dan kepekatan darah, melincirkan saluran darah dan peredaran darah yang lancer. Oleh sebab itu, ia efektif untk membantu mengekalkan tekanan darah normal dan ketegangan dileher atau sakit kepala. Ia juga merendahkan kolestrol, menghindar pembekuan darah di dalam badan, membantu mengekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL, mengawal masalah obesity, mencegah arteriosclerosis, myocardial infarction, membantu mengurangkan risiko penyakit jantung.

  1. Membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin dan membantu perkembangan memori

DHA adaah nutrient utama untuk otak, sistem saraf da retina. Ia penting terutamanya pada 3 bulan terakhir perkembangan otakmjanin semasa di dalam kandungan. Susu ibu mengandungi kandungan DHA yang tinggi. DHA meningkatka keupayaan ingatan dan pembelajaran, mencegah penyakit Alzheimer, memelihara penglihatan dan pendengaran dan mencegah migraine. Satu hidangan Omega Guard dapat membekalkan 905mg asid-asid lemak omega-3 EPA dan HAD.

 

  1. Meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru

Mengawal sistem imun seperti memperbaiki alahan kulit, psoriasis, demam hay, bronchitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus) dan penyakit buah pinggang.

  1. Menentang kanser

Kajian telah menunjukkan bahawa omega-3 boleh mencegah kanser paru-paru, payudara, prostat dan kolon. Ia juga boleh meningkatkan enterogastritis, merangsang kesihatan hati selepas pembedahan dan membantu pancreas pesakit kanser untuk berfungsi dengan lebih effektif.

  1. Memelihara fungsi-fungsi sendi (arthritis)

Paras asid lemak omega3 larut dalam tisu rawan. Oleh sebab itu ia boleh mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan. Ia mencegah arthritis, memelihara fungsi-fungsi sendi dan gout dengan effektif.

  1. Mencegah insomnia dan membantu mengurangkan tekanan

Kajian telah membuktikan bahawa EPA dan DHA mempunyai keupayaan untuk menstabilkan emosi dan membantu dam perkembangan kesihatan mental termasuk kemurugan, tekanan, kebimbangan (anxiety), neurasthenia, insomnia, autism, kanak-kanak hiperaktif dan enyakit schizophrenia.

SIAPAKAH YANG PATUT AMBIL MINYAK IKAN??

Minyak ikan melincirkan saluran darah dan berkemampuan untuk mencairkan darah untuk pengaliran darah yang lancer dan melmbatkan kepekatan darah. Oleh sebab itu, pesakit yang akan melakukan pembedahan dan perempuan hamil yang hampir bersalin tidak digalakkan untuk mengambil minyak ikan.

Harga Omega Guard : RM136 (90 cpsules)

                            Harga Omega Guard : RM136 (90 cpsules)

Semoga Bermanfaat & Selamat Berjaya..

cropped-Tentang-azlina-mubin.png

Jika anda berminat dengan sebarang produk SHAKLEE, hubungilah saya. Saya merupakan Pengedar Sah Shaklee bagi kawasan Pasir Gudang dan Masai terutamanya Taman Scientex, Nusa Damai,Taman Cahaya Masai, Taman Kota Masai (Eco Tropics), Politeknik Ibrahim Sultan, Kolej Komuniti Pasir Gudang, Taman Cendana, Taman Air Biru, Taman Pasir Putih, Taman Mawar, Taman Bukit Dahlia, Desa Rakyat, Kg Cahaya Baru, Kg Pasir Putih, Taman Tg Puteri , Menara Aqabah, Kawasan Perindustrian Pasir Gudang, Bandar Seri Alam, Tesco Seri Alam, Mydin Seri Alam dan kawasan lain sekitarnya. Penghantaran PERCUMA terus ke rumah anda untuk kawasan-kawasan yang tersebut.

Facebook : Azlina Mubin

Facebook page : Kedai Vitamin Pasir Gudang – Masai 012-7059520

ig : azlina_mubin

Call/ Whatsapp : Lina 012-7059520

3 thoughts on “OMEGA GUARD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *