BELI VIVIX TWINPACK JIMAT RM300++. MACAM MANA WANITA INI LAKUKAN??

Wah.. bukan sikit-sikit tu jimat.. Sampai RM300++ pulak tu. Macam mana dia buat sampai boleh jimat banyak macam tu??   Ha.. ada yang terkejut ke?? Ni lah tindakan bijak wanita berkenaan lakukan. Dia dah kira dah siap-siap sebelum beli. Dah lama dah dia usha je harga Vivix, sampai masanya..Bulan November ni, memang rugi siapa yang […]

Continue reading


6 KUMPULAN MAKANAN UNTUK PERTUMBUHAN OTAK KANAK-KANAK BANTU IBU BAPA BIJAK MEMILIH

Kanak-kanak yang berlainan usia memerlukan jumlah tenaga dan nutrien yang berbeza untuk menyokong pertumbuhan fizikal dan perkembangan mental mereka. Nutrien berlainan mempunyai fungsi yang berbeza untuk menyokong pertumbuhan. Tiada satu pun makanan yang dengan sendirinya dapat membekalkan segala nutrien yang diperlukan anak-anak. Oleh itu, kita perlu sajikan pelbagai jenis makanan dalam jumlah yang sederhana, dengan […]

Continue reading


RAWATAN DAN MAKANAN DEMAM VIRAL DI RUMAH BUKAN SEKADAR TIDUR JE UNTUK PULIH SEMULA

Jangan ingat demam viral ini adalah sama seperti demam biasa tau yang hanya boleh je sembuh dengan mendapat tidur yang cukup. Kita kena perlu ambil lebih serius jika mengalami TANDA-TANDA BUKAN DEMAM BIASA seperti di bawah ini :   Segera mendapatkan rawatan dari doktor sekiranya anda mengalami penyakit seperti kanser, diabetes atau jantung Sekiranya dengan […]

Continue reading


CARA MERAWAT DEMAM VIRAL DIKALANGAN BAYI DAN ORANG DEWASA ELAK SEMAKIN PARAH

Terlebih dahulu, takziah diucapkan kepada warga Pulau Pinang yang ditimpa musibah banjir baru-baru ini. Saya sangat bersimpati. Semoga Allah swt permudahkan segala kesulitan yang mereka alami sekarang.. Amin..     Dengan cuaca yang tidak menentu sekarang ni, sekejap hujan, sekejap panas dan sebagainya, memang mudah untuk kita mengalami jangkitan terutamanya bagi mereka yang mempunyai antibody […]

Continue reading


8 CARA IBU ANAK EMPAT MENGATASI  LETIH DAN LESU BADAN  KEKAL AKTIF SEPANJANG HARI

Semakin meningkat usia, semakin berkurang kudrat nak lakukan itu ini.. Walaupun hasrat menggunung tinggi, tapi bila sampai masa letih tu.. Tuhan je yang tau macam mana rasanya ibu-ibu di luar sana nak hadapi situasi letih dan lesu setiap hari. Saya la tu..     Sejak bertambah bilangan ahli keluarga pada tahun lepas (Ogos, 2016), saya […]

Continue reading


8 TIPS MENJAGA LUKA PEMBEDAHAN CAESAREAN BANTU IBU BERPANTANG KEKAL CERGAS

Tahniah bagi yang baharu je selamat melahirkan cahaya mata.. Selamat berpantang ye.. Walaupun melahirkan secara Caesarean Section, berpantang tidak harus dipandang enteng.. Berpantang selepas menjalani pembedahan Caesarean ni, banyak beza dengan bersalin normal. Perkara paling penting selepas pembedahan adalah untuk mengelakkan dari mengangkat sebarang bebanan yang berat sehingga doktor membenarkan berlakunya tegangan pada luka pembedahan. […]

Continue reading


MOTIVATION RALLY : SURI RUMAH JUGA MAMPU JANA PENDAPATAN RIBUAN RINGGIT TANPA PERLU BUAT LOAN BELI STOK

Today is the day…   Alhamdulillah… Hari ni merupakan hari saya menerima penghargaan dan pengiktirafan di atas kejayaan menaiki tangga kedua dalam bisnes Shaklee… Now, I am officially a Supervisor… Walaupun perjalanan masih jauh, tapi saya tetap bersyukur di atas kejayaan ini.. Ini adalah langkah permulaan untuk saya lebih serius untuk mencapai apa yang saya […]

Continue reading


3 RAHSIA DAN TIPS MENERAN YANG BETUL BANTU IBU BERSALIN DENGAN MUDAH

Sekejap je rasa fasa mengandung. Tup tup dah hamper kepada tarikh jangkaan bersalin (EDD). Mesti dah tak sabar kan? Nak sambut kelahiran baby baru yang dinanti-nantikan.. Macam mana la rupa dia agaknya nanti?     Dalam pada tak sabar nak lihat rupa bayi yang bakal dilahirkan tu, tak kurang juga yang risau macam mana nak […]

Continue reading


6 TIPS ATASI SEMBELIT KETIKA BERPANTANG ELAK LUKA JAHITAN DIJAHIT SEMULA 

​Syok kan baru dapat baby?? Tahniah pada anda yang baru je dikurniakan cahaya mata… Rindu pula bau baby… Wangian seperti di syurga… Selamat berpantang di doakan buat kalian.. Harap dapat berpantang dengan baik sekali..  Tapi… Ada masalah ye ketika buang air besar??? Sembelit  pula melanda time-time macam ni?? Seriau bila difikir-fikirkan sakit sembelit ni… Perut […]

Continue reading


PROMOSI NOVEMBER : CARA MUDAH JIMAT DAFTAR KEAHLIAN SHAKLEE SECARA PERCUMA

Yahooo… November datang lagi… Bulan baru..semangat pun lain macam… Kejap je dah nak sampai penghujung 2017.. Ramai ke yang dah capai impian tahun ni?? Kesihatan macam mana pulak?? Makin baik atau makin krik..krik…?? Hihi.. Takpe, kita start semula ye.. Takde istilah dah terlambat dalam meningkatkan tahap kesihatan kita.. Apa yang best bulan ni ye?? Dengar […]

Continue reading