TIPS KEROHANIAN : FADHILAT, LAFAZ DAN NIAT SERTA CARA-CARA MENGERJAKAN SOLAT SUNAT ISYRAQ

Harini saya nak share sikit ilmu yg tak seberapa yg mungkin ada diantara anda di luar sana yg dah lama amalkannya…Biarlah org nak kata apa, asalkan saya kongsi benda yg baik… Kan?  Bila seseorang anak Adam meninggal dunia, maka terputuslah amalannya. Tetapi mereka hanya meninggalkan 3 perkara iaitu, sedekah, doa dari anak yg soleh/solehah serta […]

Continue reading


||PTS2.0||TASK9 : BUKU MOTIVASI GAYA RASULULLAH YANG BANYAK BERI MANFAAT

Pagi ni saya nak share buku apa yang saya telah baca & suka sangat nak refer.. Buku ni saya beli dengan harga RM12 je.. Tapi manfaatnya..Subhanallah… Memang terinspirasi sangat… Semua berdasarkan hadis & ayat-ayat al-Quran… Bila hati berbolak-balik & rasa down sangat, saya akan teringat kata-kata dalam buku ni.. Tentang pahala & ganjaran & motivasi […]

Continue reading


7 amalan pembuka pintu rezeki bantu elak hidup susah

Sering kita terfikir, kenapa kita keja bagai nak rak namun masih belum mencukupi menampung keperluan seharian?? Di mana silap kita?? Lalu mulalah berasa mengalah dan menyalahkan takdir bahawa hidup ini tidak berlaku adil terhadap diri kita. Na’uzubillah… Jangan sampai kita tersasar dari landasan sebenar Islam.. Allah swt hanya menduga hambanya mengikut kemampuan hambanya itu sendiri.. Di […]

Continue reading


5 Perkara Atasi Rasa Gundah Bantu Elak Stress

Tiada orang diminta untuk ditimpa masalah. Keluh resah sepanjang masa, seolah tiada jalan keluar. Ada juga yang mengambil jalan singkat untuk lenyapkan setiap permasalahan yang datang. Kadang kala emosi memainkan peranan yang amat penting. Justeru, pegangan agama mesti diutamakan. Di sini, saya ingin berkongsi sedikit TIPS MENGATASI RASA GUNDAH DENGAn 5 PERKARA: 1) Anda boleh berubah, […]

Continue reading