AYRA TURN 6 MONTHS OLD!! MAKANAN PERTAMA UNTUK BABY AYRA

19022017 Harini genap usia baby Ayra 6 bulan.. Happy 6 months old birthday my mucuk 😆😆😆 So harini, ibu bagi Ayra makanan pertamanya.. Ibu yang eksaited walaupun Ayra merupakan anak ke empat ibu.. Kan?? Macam biasa, tiada masalah sangat untuk sediakan makanan pertama baby Ayra.. Sama macam anak-anak lain sebelum ni.. Pengalaman bak kata orang. […]

Continue reading


TEKNIK 7 JARS BANTU URUS KEWANGAN DAN MENABUNG DENGAN LEBIH SISTEMATIK

Dah masuk tahun 2017. Kaklina ada misi akhir tahun ni.. Memandangkan kaklina merupakan seorang Work At Home Mother (WAHM) dan tiada pendapatan tetap, maka kaklina kena buat sesuatu.. Kaklina nak kongsikan idea ni untuk kita sama2 capai misi kita tahun ni.. Kaklina gunakan konsep 7 jars ni yang merupakan adaptasi dari konsep 6 JARS MONEY […]

Continue reading


||PTS2.0:TASK13:

“Buat je.. Org support dari blkg… Asalkan anak2 ada depan mata”.. Memang sebab diorang ni lah saya pulun berShaklee..  Ayahnya, masa saya berpantang, dialah amek stok & COD kat customer kalau customer nak urgent. Malam2 pun sanggup.. Kalau kerja malam, suruh g branch… Dia pergi jugak siangnya… Tidurnya tak cukup, tak mengeluh… Janji dapat tolong […]

Continue reading


||PTS2.0||TASK10: IMPIAN BESAR SAYA UNTUK TAHUN 2017. GOOD LUCK!!!

Tak salah nak berimpian 😍😍 Ataupun lebih tepat jika saya katakan ia menjadi matlamat yang perlu saya capai… 6 bulan dari sekarang, saya AKAN capai rank SUPERVISOR sekurang2nya.. Untuk capai rank ni, saya kena pastikan :- 💪 usaha yang sama besar dengan matlamat 💪 konsisten untuk lakukan #tasktsunamishaklee 💪 penuhi Master Checklist TANPA GAGAL 💪 […]

Continue reading


||PTS2.0||TASK8 : HOBI BUKAN SEKADAR MENGISI MASA LAPANG BAGI MAKANAKEMPAT

Hobi saya??? Waduh… Hobi sejak dah jadi #makanakempat ni macam dah ke lain pulak… Mungkin sebab baru lagi dapat baby, so hobinya macm lebih kepada aktiviti kat rumah… Kalau sekali sekala dapat beriadah, dah heaven gilerr rasanya.. Maklumlah…baby ayra pun baru 2.5bulan… 😄😄😄 Saya kalau ada masa, dapat membaca buku skit pun dah seronok.. Ye […]

Continue reading


HAPPY 5th year BIRTHDAY NIKMATUL ZUHRAH

8 APRIL 2014, Jumaat. Hari ni Birthday Zuhrah!!! Yeah!!!!! What a coincidence… Pagi-pagi lagi dah happy sebab tadika dia adakan rombongan ke HELLO KITTY TOWN, Nusajaya. Pukul 6pg lagi dah bangun.. Punyalah eksaited…. Mandi dan siap-siap… Bas akan bertolak dari tadika pada pukul 8pg katanya… Takut lambat..nanti bas tinggal.. Hahahai.. mak pun hantarlah dia pada […]

Continue reading


RALAT LEWAT SEJAM TAK SEMPAT CIUM ABAH

31 March 2016, Khamis. Hari ni abah telah menghembuskan nafas terakhirnya jam 01.00pg td. Abah mula terlantar pada bulan Disember,2015 yang lalu. Waktu tu cuti sekolah.. Mak telefon, katanya abah dah tak boleh bangun. Jatuh lagi dalam bilik air. Sebelum ni abah ada strok sebelah kiri.. Tapi semakin lama semakin pulih.. Boleh berjalan walaupun menggunakan […]

Continue reading