LEGOLAND WATER PARK DESTINASI TERBAIK BERIADAH. APA YANG BESTNYA??

Wehuuuu…. Sesi persekolahan bagi tahun 2017 bakal berakhir Khamis ini bagi negeri Johor Darul Takzim, Kedah dan Kelantan. Manakala  Jumaat bagi negeri-negeri lain di Malaysia…   Ramai lah dah pakat-pakat plan nak bawa anak-anak bercuti kan? Tak kurang juga yang dah sesiap booking flight, hotel dan homestay di tempat yang bakal dituju tu.. Anak-anak la […]

Continue reading


AYRA TURN 6 MONTHS OLD!! MAKANAN PERTAMA UNTUK BABY AYRA

19022017 Harini genap usia baby Ayra 6 bulan.. Happy 6 months old birthday my mucuk 😆😆😆 So harini, ibu bagi Ayra makanan pertamanya.. Ibu yang eksaited walaupun Ayra merupakan anak ke empat ibu.. Kan?? Macam biasa, tiada masalah sangat untuk sediakan makanan pertama baby Ayra.. Sama macam anak-anak lain sebelum ni.. Pengalaman bak kata orang. […]

Continue reading


SMALL OFFICE HOME OFFICE (SOHO) IDAMAN SAYA UNTUK 2017

  Walaupun kaklina ni WAHM, tapi kaklina memang nak sangat ada office kecil untuk kaklina buat kerja online.. Update blog, post2 FB dan lain2..  SOHO merupakan tempat pejabat kecil di rumah yang memudahkan kita meguruskan perniagaan atau senang kata tempat buat kerja.. Ha.. Tak kisah la bab editting ke writting ke documentation ke, asalkan ada […]

Continue reading


TEKNIK 7 JARS BANTU URUS KEWANGAN DAN MENABUNG DENGAN LEBIH SISTEMATIK

Dah masuk tahun 2017. Kaklina ada misi akhir tahun ni.. Memandangkan kaklina merupakan seorang Work At Home Mother (WAHM) dan tiada pendapatan tetap, maka kaklina kena buat sesuatu.. Kaklina nak kongsikan idea ni untuk kita sama2 capai misi kita tahun ni.. Kaklina gunakan konsep 7 jars ni yang merupakan adaptasi dari konsep 6 JARS MONEY […]

Continue reading


||PTS2.0||TASK16: SUMBER ILMU UNTUK SID PRO SHAKLEE TAMBAH PENGETAHUAN

Untuk menjadi seorang SID Pro, memang kena selalu upgrade ilmu tentang kesihatan & nutrisi..  Sebab kami bukan hanya menjual tapi kami beri konsultasi dan bimbingan utk menangani masalah yg customer hadapi mengikut produk yang bersesuaian. Jadi utk itu, saya memang selalu merujuk buku nutrisi daripada Shaklee ini selain info dari buku kesihatan yang lain..  Beruntung […]

Continue reading


||PTS2.0:TASK13:

“Buat je.. Org support dari blkg… Asalkan anak2 ada depan mata”.. Memang sebab diorang ni lah saya pulun berShaklee..  Ayahnya, masa saya berpantang, dialah amek stok & COD kat customer kalau customer nak urgent. Malam2 pun sanggup.. Kalau kerja malam, suruh g branch… Dia pergi jugak siangnya… Tidurnya tak cukup, tak mengeluh… Janji dapat tolong […]

Continue reading


||PTS2.0||TASK10: IMPIAN BESAR SAYA UNTUK TAHUN 2017. GOOD LUCK!!!

Tak salah nak berimpian 😍😍 Ataupun lebih tepat jika saya katakan ia menjadi matlamat yang perlu saya capai… 6 bulan dari sekarang, saya AKAN capai rank SUPERVISOR sekurang2nya.. Untuk capai rank ni, saya kena pastikan :- 💪 usaha yang sama besar dengan matlamat 💪 konsisten untuk lakukan #tasktsunamishaklee 💪 penuhi Master Checklist TANPA GAGAL 💪 […]

Continue reading


||PTS2.0||TASK8 : HOBI BUKAN SEKADAR MENGISI MASA LAPANG BAGI MAKANAKEMPAT

Hobi saya??? Waduh… Hobi sejak dah jadi #makanakempat ni macam dah ke lain pulak… Mungkin sebab baru lagi dapat baby, so hobinya macm lebih kepada aktiviti kat rumah… Kalau sekali sekala dapat beriadah, dah heaven gilerr rasanya.. Maklumlah…baby ayra pun baru 2.5bulan… 😄😄😄 Saya kalau ada masa, dapat membaca buku skit pun dah seronok.. Ye […]

Continue reading