CARA ATASI KULIT MUKA BERKAWAH (BERLUBANG) AKIBAT KESAN JERAWAT

Jerawat ni memang boleh buat orang stress kalau ia mula keluar di kulit wajah. Papling seram kalau siap keluar nanah… Aduhai… Nak picit, sakit… Tak picit, macam geram je kan berlambak-lambak kat muka tu.. Paling risau, of coz la kaum hawa.. Kan? Macam-macam dicubanya tanpa memikirkan keselamatan dan kualiti sesuatu produk.. Dah..jangan risau lagi… Meh […]

Continue reading


CARA KUATKAN IMUN TUBUH BANTU ATASI KAYAP (HERPES ZOSTER)

Sekali pandang macam chicken pox (cacar air). Tapi tak banyak dan tak semua anggota tubuh, ada gelembung air ni.. Sakit apa ni?? Haaa…     KAYAP ini dikenali sebagai HERPES ZOSTER dalam istilah perubatan. Kayap ialah sejenis penyakit kulit dan saraf yang disebabkan oleh jangkitan Virus Varicella Zoster (VZV) Ia disebabkan oleh virus varicella Zoster […]

Continue reading


SET PENJAGAAN WAJAH YANG SELAMAT TANPA 1500 BAHAN KIMIA BERBAHAYA BANTU KEKAL JELITA

Lambakkan produk-produk kecantikan wajah timbang kilo di pasaran sekarang sangatlah menggusarkan. Kalau tak berhati-hati, boleh memudaratkan kulit wajah… Sayangnya… sayang duit satu hal.. muka tu..tak pasal-pasal hodoh jadinya sebab tersalah pilih produk.. Di Shaklee juga terdapat Set Kecantikan Wajah Youth™. Kenapa mesti pilih Youth™ sebagai skincare? Tidak seperti skincare biasa di pasaran, teknologi canggih dalan […]

Continue reading


CARA HILANGKAN PARUT CHICKEN POX, CACAR AIR, DEMAM CAMPAK & CENGKERING ELAK WAJAH HODOH

Chicken pox atau demam campak atau cengkering ni kalau kena, fuh… dengan gatal nak menggaru tu satu hal… Bila dah hilang gatal, parut pula tak hilang.. Dah hodoh dah muka.. Bertompok hitam sana sini.. Dah..dah…jangan risau ye… Ni ada beberapa TIPS supaya parut chicken pox tu tak menghodohkan wajah… HERBA BLEND Sapukan krim bebas paraben […]

Continue reading


6 LANGKAH AWAL BANTU ELAK SUNBURN YANG MENGHODOHKAN WAJAH

Wahh..musim cuti sekolah dah bermula harini.. Yahooo…seronok betul anak-anak semua ye. Ada yang plan nak pergi macam-macam tempat. Tak ketinggalan, ada juga nak berpicnic di tepian pantai.. Memang best..     Tapi..tapi..tapi.. Yang tak tahan tu, panas..hihi… ada juga yang mudah kena sunburn. Takkan nak spoil mood anak-anak yang beriya nak mandi sebab emaknya takut […]

Continue reading


4 CARA PENJAGAAN KULIT WAJAH TANPA BAHAN KIMIA MERBAHAYA ELAK KULIT MENGGERUTU

Kaklina ni umur dah nk masuk 40an beberapa tahun lagi… Takut sangat mereput nak nampak muda tapi pulun bermekap tebal-tebal..  Dulu pernah pakai compact powder, tapi merenyam nya muka, Tuhan je tahu.. Pelik macam mana org lain boleh je guna berinchi2 kat muka… Dengan krim mukanya lagi… Betul ke bebas bahan kimia??  Pencuci muka pula?? […]

Continue reading


CANTIK SEMULAJADI TANPA MAKE UP DAN BAHAN KIMIA 

Lambakan produk kecantikan yang tumbuh bak cendawan di pasaran sekarang ni betul-betul merisaukan… Banyak juga yang menawarkan harga murah hasil daripada repacking & rebranding product… Seram tau.. Tiada bukti kajian mengenai keselamatan dan keberkesanan produk.. Memang kena teliti dan memilih hanya produk yang terbaik dan semulajadi tanpa bahan kimia.. Shaklee pun ada set penjagaan kulit […]

Continue reading


5 TIPS MEMILIH PRODUK KECANTIKAN KULIT WAJAH AGAR TAK CEPAT MEREPUT

Kaklina ni umur dah nk masuk 40an beberapa tahun lagi… Takut sangat mereput nak nampak muda tapi pulun bermekap tebal2…  Dulu pernah pakai compact powder, tapi merenyam nya muka, Tuhan je tahu.. Pelik macam mana orang lain boleh je guna berinchi2 kat muka… Dengan krim mukanya lagi… Betul ke bebas bahan kimia??  Pencuci muka pula?? […]

Continue reading


16 KANDUNGAN DAN BAHAN SEMULAJADI YANG SELAMAT UNTUK PENJAGAAN KULIT WAJAH

NAk nampak cantik?? Pakai lah make up tebal2.. Orang tengok cantik je…. lepas tu muka, mulalah merenyam.. Gatal.. Tumbuh pulak jerawat sebab produk tak sesuai… Dah muka naik segala makneka parasit lain.. Niat nak canti, lain pula jadinya… Seram kan?? Ramai tak tahu, ke dah tau? Shaklee pun ada produk untuk penjagaan wajah. Semua pun […]

Continue reading