||PTS2.0||TASK17: PENGALAMAN MENDAPAT PELANGGAN PERTAMA 

Wah…experience first customer ea??? Erm..tak silap masa tu tak jual pun, tapi kawan2 opis lama nampak saya makan mcm2 bitamin Chekli ni… So ada a few member yang bertanya.. Pulak tu nampak EBM saya kat Mothers Room tu agak muai… Pagi perah mesti dapat 10-14oz…  Alhamdulillah masa Zuhrah tu kt kilang dah ada Mothers Room.. […]

Continue reading


TIPS TANGANI BREASTMILK JAUNDICE BANTU HILANGKAN KUNING BAYI

Dulu anak kedua saya mengalami jaundice agak lama. Sehinggalah pada hari ke 11 dia dimasukkan ke dalam NICU kerana bacaan kuning mencecah 17. Ye,17 je dh kena admitted.. Tapi syukur hanya selepas 3 jam on fototerapi bacaannya menurun ke 12. Tanpa sebarang wayar atau jarum menusuk ke tubuhnya… Berat badan pun naik dengan baik.. Esoknya, […]

Continue reading


6 makanan tambahan bantu tingkatkan pengeluaran susu badan

Seronok betul apabila mempunyai pengalaman menyusukan sepenuhnya dua orang anak saya sebelum ini secara eksklusif. Dulu masa anak pertama, Nurin lahir pada 2007. Saya hanya berjaya menyusukan Nurin selama 6 bulan sahaja. Sedih betul rasa. Saya begitu cetek ilmu mengenai susu badan ni. Tambahan pula ketika itu saya bekerja syif siang-malam (12jam) secara bergilir-gilir (rotating shift). Tiada kemudahan bilik […]

Continue reading


10 Rahsia Banyakkan Susu Ibu Sehingga bayi 2 tahun

Ramai kini  mula sedar tentang khasiat susu ibu berbanding susu formula pada awal kelahiran bayi. Kaum ibu kini sanggup berusaha sedaya upaya agar dapat memenuhi impian menyusukan bayi secara ekslusif sehingga usia bayi dua tahun. Namun begitu ada juga segelintir kaum ibu ini yang rungsing dan masih mencari teknik atau ingin mngetahui Rahsia Banyakkan Susu […]

Continue reading