5 TIPS MEMPEROLEH QUALITY TIME BERSAMA KELUARGA

Yeah..cuti sekolah sudah pun bermula!!! Ha..masa ni la waktu yang sesuai untuk mendapat Quality Time bersama keluarga. Zaman sekarang yang serba sibuk ni, memang membataskan untuk kita menghabiskan masa berharga dengan ank-anak dan isteri.ibu bapa sibuk dengan kerjaya dan begitu juga anak-anak. Kalau sebelum ni mereka sibuk dengan aktiviti sekolah masing-masing.     Memang susah […]

Continue reading


BAHAGIAKAN ANAK-ANAK PEREMPUAN, BESAR GANJARAN ALLAH SWT BERI

Sekejap je dah nak akhir tahun ye… Alhamdulillah..bulan ni, berakhirlah sambutan kami sekeluarga…Anak-anak memang yang paling eksaited dan sentiasa ingat-mengingati tarikh lahir masing-masing..   Teringat dulu, saya memang mengharap agar memperoleh anak lelaki sejak dari hamil anak pertama lagi.. Masih tak putus doa dan mengharap sehingga anak keempat. Namun, Allah swt Maha Mengetahui yang terbaik […]

Continue reading


TIPS PERSEDIAAN MENDUDUKI PEPERIKSAAN PENENTUAN DARJAH SATU UNTUK TAHUN 2018.

Alhamdulillah…harini Zuhrah (anak kedua saya) telah selamat menjalani peperiksaan penentuan darjah satu untuk tahun 2018 (tahun hadapan).   Eksaited kemain lagi dia bangun awal pagi..     Tahniah bagi yang telah selamat menduduki peperiksaan ini. Bagi yang belum, di sini saya ceritakan serba sedikit persiapan untuk ibu bapa take note bagi melancarkan proses menjalani peperiksaan […]

Continue reading


6 KUMPULAN MAKANAN UNTUK PERTUMBUHAN OTAK KANAK-KANAK BANTU IBU BAPA BIJAK MEMILIH

Kanak-kanak yang berlainan usia memerlukan jumlah tenaga dan nutrien yang berbeza untuk menyokong pertumbuhan fizikal dan perkembangan mental mereka. Nutrien berlainan mempunyai fungsi yang berbeza untuk menyokong pertumbuhan. Tiada satu pun makanan yang dengan sendirinya dapat membekalkan segala nutrien yang diperlukan anak-anak. Oleh itu, kita perlu sajikan pelbagai jenis makanan dalam jumlah yang sederhana, dengan […]

Continue reading