CARA KAWAL DAN KURANGKAN SAKIT GOUT

Apabila gout menyerang, kaki seperti terbakar, tidak boleh pijak lantai, bergeser dengan kain atau selimut pun boleh sebabkan sakit yang tak dapat terperi.

 

Gout menyerang mangsanya tak kira lelaki atau perempuan tetapi ia lebih lebih sering terjadi kepada kaum lelaki di usia pertengahan dan wanita selepas menopaus.

 

Gout ini jarang terjadi kepada individu yang berusia bawah 30 tahun tetapi jika ia terjai, gout tersebut BERKEMUNGKINAN akan menjadi lebih parah.

 

PUNCA GOUT

 

Asid urik ialah beban kumuh yang berasal daripada sejenis protin yang dipanggil purin. Biasanya badan kita akan membuang bahan ini melalui urin tetapi bagi penghidap gout, asid urik yang berlebihan tak terurai dan berkumpul di bahagian sendi  menyebabkan mereka mendapat serangan gout.

 

TANDA-TANDA GOUT MENYERANG

 

Rasa semut-semut atau kebas pada kaki merupakan tanda yang paling popular dirasakan oleh penghidap gout sebelum serangan gout berlaku.

 

Kesakitan tersebut boleh berlaku kerana tiba-tiba dan biasanya akan membuatkan pesakit terjaga di tengah malam

 

Sendi yang terkena serangan gout biasanya akan kemerahan, membengkak, rasa panas dan sakit apabila disentuh.

 

Bahagian badan yang paling mudah diserang gout ialah ibu jari kaki tetapi ia juga boleh menyerang bahagian pergelangan kaki dan tangan, lutut, siku atau mana-mana sendi lain.

 

MAKANAN PENGGALAK SERANGAN GOUT

 

Makanan yang mempunyai kandungan purin yang tinggi boleh meningkatkan kandungan asid urik dalam darah yang boleh menyebabkan serangan gout.

 

Beberapa jenis makanan laut seperti , sardin dan ikan salmon mengundang purin yang tinggi.

 

Mungkin sukar untuk mengelak sepenuhnya daripada mengambil makanan jenis ini. Jangan risau , mereka yang mengalami masalah gout ini boleh cuba mengurangkan pengambilan makanan yang boleh menyebabkan gout.

 

CARA MELEGAKAN SERANGAN GOUT.

 

Salah satu cara untuk meredakan serangan gout ini ialah dengan menuam air batu di kawasan yang terkena serangan gout.

Boleh juga rujuk 8 CARA MERAWAT GOUT TANPA UBAT

Bagaimanapun, terdapat juga supplemen untuk membantu masalah gout ini iaitu :

Supplement untuk Gout:

☑️ Alfalfa Complex- menyingkirkan toksik secara lembut dalam dari badan. Pengambilan Alfalfa memerlukan pesakit mengambil air yang banyak

☑️ Omega guard – Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak yang ditemui dalam ikan laut dalam. DHA & EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan pada sendi pesakit.

☑️ Perfomance Drink – memastikan tubuh pesakit sendiri mempunyai kandungan air dan gula yang cukup agar tidak dehydrate

☑️ Vivix – mengimpak 4 mekanisme anti penuaan. melindungi dan membaiki DNA, memberi impak positif kepada pengawalan genetik, menggalakkan pembentukan mitochondria di dalam sel, melambatkan pembentukan protein (AGE) yang menyebabkan kerosakan sel .

 

 

Untuk mendapatkan SET GOUT ini secara online menggunakan kad debit / kredit, anda bolehlah klik gambar di bawah. Penghantaran terus ke rumah anda

Klik untuk pembelian SET GOUT ini secara online menggunakan kad kredit atau debit

 

Atau anda juga boleh menghubingi saya melalui Whatsapp LINA bagi mendapatkan SET Gout ini secara Cash On Delivery (COD) bagi kawasan Pasir Gudang, Masai dan Bandar Seri Alam sekitarnya..

 

Semoga bermanfaat

Jika anda berminat dengan sebarang produk SHAKLEE, hubungilah saya. Saya merupakan Pengedar Sah Shaklee bagi kawasan Pasir Gudang dan Masai terutamanya Taman Scientex, Nusa Damai,Taman Cahaya Masai, Taman Kota Masai (Eco Tropics), Ecoworld, Politeknik Ibrahim Sultan, Kolej Komuniti Pasir Gudang, Taman Cendana, Taman Air Biru, Taman Pasir Putih, Taman Mawar, Taman Bukit Dahlia, Desa Rakyat, Kg Cahaya Baru, Kg Pasir Putih, Kg Kong Kong, Bandar Layangkasa, Meridin East, Taman Tg Puteri , Menara Aqabah, Kawasan Perindustrian Pasir Gudang, Bandar Seri Alam, Taman Sierra Perdana, Tesco Seri Alam, Mydin Seri Alam dan kawasan lain sekitarnya. Penghantaran terus ke rumah anda untuk kawasan-kawasan yang tersebut.

Facebook : Azlina Mubin

Facebook page : Kedai Vitamin Pasir Gudang – Masai 012-7059520

                           ig : azlina_mubin

Call/ Whatsapp : http://www.wasap.my/+60127059520

Email : azlina.mubin0708@gmail.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *