CARA KUATKAN IMUN TUBUH BANTU ATASI KAYAP (HERPES ZOSTER)

Sekali pandang macam chicken pox (cacar air). Tapi tak banyak dan tak semua anggota tubuh, ada gelembung air ni..

Sakit apa ni??

Haaa…

 

 

KAYAP ini dikenali sebagai HERPES ZOSTER dalam istilah perubatan. Kayap ialah sejenis penyakit kulit dan saraf yang disebabkan oleh jangkitan Virus Varicella Zoster (VZV)

Ia disebabkan oleh virus varicella Zoster yag kembali aktif setelah menghuni tubuh seseorang pesakit apabila dia menghidap cacar air (chicken pox)

TANDA-TANDA AWAL PENYAKIT KAYAP

 • Rasa sakit
 • Kebas
 • Panas di bahagian urat saraf yang terlibat
 • Demam
 • Keletihan
 • Sakit kepala

Simptom-simptom di atas terjadi sebelum tanda-tanda di kulit timbul. Ia lazimnya dialami oleh 80 peratus pesakit dan berterusan untuk 3-5 hari

Kemunculan bintik-bintik merah akan berlarutan selama 2-3 hari sebelum ia mula menggelembung dan dipenuhi cecair di dalamnya.

BAHAGIAN-BAHAGIAN BADAN YANG BERPOTENSI UNTUK TERKENA JANGKITAN KAYAP

Kajian membuktikan sebanyak:

 • Sebanyak 55% kejadian kayap berlaku di bahagian pinggang ke atas
 • 20% di bahagian muka
 • 15% berlaku di bahagian bawah pusat
 • 5% di bahagian sulit dan punggung

Gelombang air akan mulai pecah dan mengeluarkan cecair dan nanah yang agak busuk dan kurang menyenangkan disusuli pula rasa sakit menyengat.

INDIVIDU YANG BERISIKO MENDAPAT KAYAP

 • individu berusia 80 tahun ke atas lebih berisiko daripada mereka yang berumur 40 tahun. Daripada sekumpulan individu yang mencapai usia 85 tahun, separuh daripada jumlahnya akan mendapat sekali serangan manakala 10% pula akan mendapat 2 kali atau lebih serangan
 • ibu hamil yang mendapat cacar air mempunyai risiko tinggi pada janin dalam kandungan. Bagi yang dilahirkan berisiko mendapat jangkitan cacar air
 • kumpulan yang berisiko tinggi ialah orang yang kurang daya tahan terhadap penyakit seperti mereka yang dijangkiti HIV, penghidap kanser atau mereka yang menjalani rawatan kanser seperti kemoterapi, pesakit yang menjalani pemindahan sumsum tulang.

BAHAYAKAH KAYAP??

Kayap ini tidak berjangkit kepada individu lain kerana kuman yang menyebabkan berlakunya kayap berasal dari dalam tubuh manusia itu sendiri

 

BAGAIMANA RESVERATROL BANTU KUATKAN SISTEM IMUN TUBUH

Khasiat Vivix bantu ikhtiar masalah kayap…

TESTIMONI VIVIX BAGI MASALAH KAYAP

Vivix miliki satu keistimewaan yang membantu dalam memulihkan sel sehingga ke peringkat yang paling kecil dalam sel iaitu DNA.

Ia merupakan antioksida yang sangat tinggi. Bukan saja tinggi tapi memang sangat kuat dan sangat-sangat tinggi berbanding antioksidan biasa.

Gabungan Vivix dan Nutriferon akan membuatkan sistem pertahanan badan semakin meningkat dengan jayanya. Dan pada masa yang sama akan membantu memulihkan pesakit kayap pulih dengan lebih cepat.

Vivix membantu dalam mengatasi simptom-simptom sakit saraf atau keradangan yang dirasai oleh pesakit kayap ini. Juga membantu memberikan tenaga yang cepat secara semulajadi.

Hanya Vivix sahaja supplemen yang mampu menembusi sel dan DNA kita untuk diperbaiki mana yang terjejas atau rosak akibat bendasing.

TESTIMONI BEKAS PESAKIT KAYAP

 

BOLEH IKUTI KISAH ANAK KEDUA SAYA JUGA BEKAS PENGHIDAP SAKIT KAYAP (HERPES ZOSTER)

DI SINI

 

Nak dapatkan Vivix secara online menggunakan kad kredit/ debit, sila klik gambar di bawah

Klik untuk pembelian VIVIX ini secara online menggunakan kad kredit atau debit

 

Boleh juga whatsapp LINA  untuk belian secara tunai (Cash On Delivery -COD)

 

Semoga bermanfaat & Good Luck!!

Jika anda berminat dengan sebarang produk SHAKLEE, hubungilah saya. Saya merupakan Pengedar Sah Shaklee bagi kawasan Pasir Gudang dan Masai terutamanya Taman Scientex, Nusa Damai,Taman Cahaya Masai, Taman Kota Masai (Eco Tropics), Ecoworld, Politeknik Ibrahim Sultan, Kolej Komuniti Pasir Gudang, Taman Cendana, Taman Air Biru, Taman Pasir Putih, Taman Mawar, Taman Bukit Dahlia, Desa Rakyat, Kg Cahaya Baru, Kg Pasir Putih, Kg Kong Kong, .0.Bandar Layangkasa, Meridin East, Taman Tg Puteri , Menara Aqabah, Kawasan Perindustrian Pasir Gudang, Bandar Seri Alam, Taman Sierra Perdana, Tesco Seri Alam, Mydin Seri Alam dan kawasan lain sekitarnya. Penghantaran terus ke rumah anda untuk kawasan-kawasan yang tersebut.

Facebook : Azlina Mubin

Facebook page : Kedai Vitamin Pasir Gudang – Masai 012-7059520

                                  ig : azlina_mubin

Call/ Whatsapp : http://www.wasap.my/+60127059520

Email : azlina.mubin0708@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *