5 TIPS MEMPEROLEH QUALITY TIME BERSAMA KELUARGA

Yeah..cuti sekolah sudah pun bermula!!! Ha..masa ni la waktu yang sesuai untuk mendapat Quality Time bersama keluarga. Zaman sekarang yang serba sibuk ni, memang membataskan untuk kita menghabiskan masa berharga dengan ank-anak dan isteri.ibu bapa sibuk dengan kerjaya dan begitu juga anak-anak. Kalau sebelum ni mereka sibuk dengan aktiviti sekolah masing-masing.

 

 

Memang susah nak meluangkan masa bersama sebab kekangan masa.

 

 

Apakata saya cuba kongsikan 5 TIPS MEMPEROLEH QUALITY TIME BERSAMA KELUARGA

 

Permata kami yang tiada ternilai

1)MAKAN BERSAMA.

Walau sesibuk mana kita dengan tugasan harian, cuba beri masa untuk makan bersama dengan anak-anak. Masa makan besama anak-anak, cuba la bertanyakan aktiviti harian mereka dan tunjukkan bahawa kita mengambil berat pada mereka.

 

2) KURANGKAN MENONTON TELEVISYEN

Lebihkan masa mengadakan aktiviti bersama anak-anak dan kurangkan menonton televisyen dengan berbual bersama pasangan dan anak-aak

 

 

3) MANFAATKAN HUJUNG MINGGU

Hujung minggu adalah masa yang terbaik untuk berehat dan mempersipkan diri dengan apa yang bakal dilakukan untuk minggu hadapan. Segalanya akan berjalan dengan lebih lancer sekiranya kita manfaatkan hujung minggu dengan sebaiknya apabila ada perancangan awal.

 

 

4) WAKTU BRKUALITI

Memang susah nak buat perancangan awal bersama pasangan dan anak-anak, tapi kita masih boleh mencuba untuk melakukan kerja sepanjang tahun denan melakukan aktiviti yang produktif dan berkualiti bersama. Contohnya bermain bowling.

 

 

5) SALING MENGASIHI

Kadangkala amat susah untuk kita meluahkan rasa saying dengan memeluk dan mencium antara satu sama lain. Sebenarnya, inilah masa yang perlu dilakukan untuk mengeratkan lagi rasa kasih sayang antara keluarga.

 

 

Dengan adanya Quality Time ni, hubungan kekeluargaan akan terus terjalin dan utuh. Malah hubungan kekeluargaan lebih membahagiakan. semoga kita dapat manfaatkan sepenuhnya masa yang ada bersama pasangan dan anak-anak sebainya..

 

 

Semoga bermanfaat & Good Luck!!

Jika anda berminat dengan sebarang produk SHAKLEE, hubungilah saya. Saya merupakan Pengedar Sah Shaklee bagi kawasan Pasir Gudang dan Masai terutamanya Taman Scientex, Nusa Damai,Taman Cahaya Masai, Taman Kota Masai (Eco Tropics), Ecoworld, Politeknik Ibrahim Sultan, Kolej Komuniti Pasir Gudang, Taman Cendana, Taman Air Biru, Taman Pasir Putih, Taman Mawar, Taman Bukit Dahlia, Desa Rakyat, Kg Cahaya Baru, Kg Pasir Putih, Kg Kong Kong, Bandar Layangkasa, Meridin East, Taman Tg Puteri , Menara Aqabah, Kawasan Perindustrian Pasir Gudang, Bandar Seri Alam, Taman Sierra Perdana, Tesco Seri Alam, Mydin Seri Alam dan kawasan lain sekitarnya. Penghantaran terus ke rumah anda untuk kawasan-kawasan yang tersebut.

Facebook : Azlina Mubin

Facebook page : Kedai Vitamin Pasir Gudang – Masai 012-7059520

ig : azlina_mubin

Call/ Whatsapp : http://www.wasap.my/+60127059520

Email : azlina.mubin0708@gmail.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *