3 KHASIAT PETAI TERHADAP IBU HAMIL YANG RAMAI TIDAK TAHU

PETAI

Nama saintifik bagi PETAI ialah Parkia Speciosa. Petai dijadikan ulam & dipelbagaikan kegunaannya dalam masakan seperti sambal tumis ikan bilis petai, sambal tumis udang & ada juga dijadikan jeruk.

Fuh…sedap betul.. Faveret Kak Lina ni sambal ikan bilis petai…

Namun ada 3 KHASIAT PETAI TERHADAP IBU HAMIL YANG RAMAI TIDAK TAHU iaitu:

  • Buah petai ni kaya dengan khasiat seperti B1, B2 dan C. 
  • Dengan kandungan zat besi yang tinggi, petai dapat menstimulasi produksi sel darah merah dan membantu apabila terjadi anemia. 
  • Dengan memakan petai juga dapat menolong mempertahankan kadar gula dan menghindari muntah. 

Sangat sesuai untuk wanita hamilkan?? Tapi bukan semua orang penggemar petai. Ada juga yang tak boleh langsung bau petai. Bayangkan kalau nak buat monthly check up di KKIA tu, kan kena check urine juga.. Kalau makan petai, buat naya lah bau satu blok KKIA tu nanti..😂😂😂

Bagi wanita hamil, kalau tak boleh nak telan petai hari-hari, eloklah ambil B-Complex dari Shaklee je. Senang…

Selain membantu mencegah anemia, ia juga menggalakkan tumbesaran yang sihat dan normal bagi bayi & kanak-kanak. Ia juga membantu pembinaan DNA dan sel-sel baru serta mengurangkan risiko kecacatan otak atau tulang belakang…

Tak mahal pun tau.. Ada dalam SET HAMIL ni

set hamil shaklee

Semoga perjalanan kehamilan bakal mommy kat luar sana tu, dipermudahkan.  Insya Allah…

Semoga Bermanfaat & Selamat Berjaya..

cropped-Tentang-azlina-mubin.png

Jika anda berminat dengan sebarang produk SHAKLEE, hubungilah saya. Saya merupakan Pengedar Sah Shaklee bagi kawasan Pasir Gudang dan Masai terutamanya Taman Scientex, Nusa Damai,Taman Cahaya Masai, Taman Kota Masai (Eco Tropics), Politeknik Ibrahim Sultan, Kolej Komuniti Pasir Gudang, Taman Cendana, Taman Air Biru, Taman Pasir Putih, Taman Mawar, Taman Bukit Dahlia, Desa Rakyat, Kg Cahaya Baru, Kg Pasir Putih, Taman Tg Puteri , Menara Aqabah, Kawasan Perindustrian Pasir Gudang, Bandar Seri Alam, Tesco Seri Alam, Mydin Seri Alam dan kawasan lain sekitarnya. Penghantaran PERCUMA terus ke rumah anda untuk kawasan-kawasan yang tersebut.

Facebook : Azlina Mubin

Facebook page : Kedai Vitamin Pasir Gudang – Masai 012-7059520

ig : azlina_mubin

                                Call/ Whatsapp : Lina 012-7059520

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *