SET PENJAGAAN UNTUK RAMBUT YANG SIHAT MENAWAN PRO SANTE SHAKLEE

Sebagaimana kita memotong, mewarna dan mendandannya, rambut kita mencerminkan mood kita, aktiviti dan sentiasa berevolusi tentang diri kita. Lelaki, sepert juga wanit, mengalami kerosakan rambut. Manakala 50% dari lelaki akan mengalami masalah berkaitan penipisan rambut dalam hidup mereka, 40% wanita juga akan mengalami tanda ketara masalah berkaitan penipisan rambut pada umur 35 tahun dan rambut setiap orang akan sentiasa mengalami kerosakkan disebabkan oleh diet yang tidak baik, kurang nutrisi, proses-kimia (mewarna, proses keriting dan meluruskan rambut), penggayaan (alat panas rambut, pengkeriting), ditambah pula dengan stress kehidupan yang meningkat dan kekangan masa.

Akhirnya, ProSante dari Shaklee memberi penyelesaian kepada dua masalah biasa rambut: kerosakan dan penipisan yang berkaitan.

Untuk jangkamasa hamper setengah abad, Shaklee telah menerajui dunia saintifik dalam memahami bagaimana untuk menyuburkan tubuh dan kulit kita. Kini, kepakaran yang tiada bandingannya telah diaplikasikan kepada penjagaan rambut dengan satu pendekatan yang eksklusif dan semulajadi untuk menangani punca masalah rambut dan kulit kepala.

Ujian klinikal yang meluas telah menunjukkan sistem penjagaan rambut ProSante secara semulajadi mengurangkan kehilangan rambut sewaktu bersikat, meningkatkan ketebalan dan mengurangkan kerosakkan untuk semua jenis rambut. Sistem ProSante tidak menanggalkan atau mengeringkan rambut dan sebenarnya membantu rambut mengekalkan kelembapan dan melawan kerosakkan. Keputusannya adalah rambut yang menawan, berseri, yang tampak dan rasa sesihat mungkin.

 

SATU SISTEM MUDAH, FLEKSIBAL YANG MAMPU UNTUK KEPERIBADIAN ANDA DALAM MEMENUHI KEPERLUAN RAMBUT BAGI SEMUA SITUASI

 

Setiap rambut memerlukan rutin berbeza di dalam mencuci, pemulihan keadaan dan perlindungan dari kerosakkan agar rasa dan kelihatan hebat di dalam setiap jenis musim dan cuaca. Direka untuk tidak menanggalkan warna atau kelembapan dari rambut, setiap produk ProSante menampilkan Scalp Health Complex Shaklee yang eksklusif, satu formulasi klinikal, ramuan 10 vitamin, mineral dan herba yang amat derma tersedia. Digunakan sebagai satu sistem lengkap, ProSante menyokong kulit kepala yang optimum sihat dan volumized dan rambut yang kelihatan hebat.

 

MASALAH RAMBUT BERMULA DENGAN KULIT KEPALA

Dengan keadaan optima kulit kepala, rambut ‘akan mengalami kitaran semulajadi yang terdiri dari fasa-fasa aktif dan rehat. Walaubagaimanapun kesan biasa stress dalaman dan luaran mampu menutup atau menekan folikel rambut, memendekkan fasa aktif bebuli rambut dan keadaan ini akan mempengaruhi lebih banyak bebuli mengalami fasa berehat lanjutan. Lama-kelamaan, hasilnya adalah rambut nipis, lemah dan sukar diurus.

 • Kerosakkan akibat proses dan mendandan. Bahan kimia dari pewarna, perm dan pelurus, ditambah dengan haba dari alat pendandan akan menjadikan rambut rosak dan poros, pecah dan regang, kusam dan pincang.
 • Serangan dari alam sekitar. Cuaca yang ekstrim, cahaya UV dari matahari dan cahaya dalaman dan pelbagai pencemaran udara dan air mampu menekan fo’likel dan merosakkan rambut, menjadikannya lemah dan mudah pecah.
 • Stress Fizikal seharian akan menyebabkan folikel rambut kekurangan zat dan “letih”, menjurus kepada semakin banyak rambut yang ‘berehat dan rambut yang kurus, nipis dan rapuh.
 • Kerosakan oksidatif. Jika tidak dibendung, radikal bebas akan memulakan pelbagai kerosakan, ketidakselesaan dan kurang cantik, gatal-gatal atau minyak berlebihan.

APA YANG TIADA DALAM PROSANTE

Kekadang apa yang TIADA dalam produk penjagaan diri adalah sama ‘’penting dengan apa yang ADA. Produk ProSante hanya menggunakan ramuan canggih berteknologi tinggi (state-of-the-art) yang membantu struktur semulajadi rambut, keseimbangan minyak/ kelembapan’, ketebalan yang sihat, lantunan dan bersinar

 • Tiada Natrium Lauryl Sulfat (SLS) atau Natrium Laureth Sulfat (SLES)
 • Tiada Cocamide DEA atau Lauramide DEA
 • Selamat untuk semua jenis rambut, walaupun diwarna atau dirawat kimia
 • Keseimbangan pH
 • Tiada minyak yang menyebabkan tersumbat
 • Tiada Propilen Glikol
 • Tiada Quaternium 15
 • Tiada bahan pengawet ‘Penderma Formaldehyde’ (seperti Imidazolidinyl Urea atau Diazolidiny Urea)
 • Tiada warna atau bahan pewarna’
 • Tidak mengeringkan, tidak menanggalkan
 • Diuji oleh ahli dermatologi
 • Diuji secara klinikal
 • Tidak menyebabkan folikel rambut tersumbat
 • Tidak diuji ke atas haiwan

NOURISHING SCALP TREATMENT

Untuk menyokong pesekitaran yang optimum untuk rambut yang sihat, semua jenis stress yang dihadapi oleh kulit kepala mesti ditangani. Memperkenalkan ramuan eksklusif, yang diperolehi-secara-semulajadi Shaklee scalp Health Complex, gabungan 10 vitamin, mineral dan heba yang menyuburkan kulit kepala dan rambut

 • Memberi tenaga kepada folikel rambut. Energizes hair follicies. Swertia dan Ginseng merangsang dengan lembut peredaran darah dan membekalkan tenaga untuk bebuli rambut
 • Panthenol menguatkan rambut dan merangsang kelembutan yang bersinar
 • Melindungi dari pencemaran. Minyak daun pokok the menyokong kebolehan semulajadi kulit kepala mengelak folikel rambut dari tersumbat. Antioksidan- Superoxide Dismutase (SOD) dan Ekstrak The Hijau (Ekstrak Daun Camellia Sinesis) – melindungi dari stress persekitaran, menjadikan kulit kepala rasa selesa
 • Mengurangkan penampilan berminyak dan menggelupas dengan Zinc PCA, Vitamin B6 dan Saw Palmetto (Ekstrak Buah Serenoa Serrulata)
 • Melegakan Iritasi (Ekstrak The Hijau Camellia Sinensis, Dpottassium Glycyrrhizate melegakan iritasi persekitaran dan menyokong keseimbangan semulajadi minyak/ kelembapan. Metabolism kulit kepala seterusnya disokong oleh mineral kulit yang penting termasuk Kuprum, Zinc dan Mananese.

ProSante Nourishing Scalp Treatment menormalkan kulit kepala untuk menyediakan persekitaran untuk rambut yang lebat dan sihat. Manfaat perlindungan bertenaga Shaklee Scalp Health Complex – disampaikan di dalam bentuk lembut dan rawatan intensif – akan mempertingkatkan sinaran, warna, ketebalan da tekstur rambut dari masa ke masa

Apabila terlalu banyak folikel rambut berehat, penghasilan rambut baru dikurangkan. Rambut yang masih kekal tertaklut kepada kerosakan seterusnya oleh serangan persekitaran. Ini mnjadikannya Nampak nipis dan pincang, merasa rapuh dan lemah dan berkeadaan teruk. Rambut juga terdedah kepada kerosakan akibat kimia untuk mewarna, mengerinting dan meluruskannya.

Nourishing Scalp Treatment merawat kepngkal masalah denga serum derma-available yang meransang peredaran, melindungi dari serangan persekitaran dan menyediakan ramuan yang menyuburkan kulit kepala.

Hasilnya adalah rambut yang kuat dari dalam-keluar proses kimia, tahan pecah dan mengekalkan ketebalan, lantunandan sinar berkilau.

 • Terbukti mengurangkan rambut gugur sewaktu bersikat dan ketebalan semulajadi dan kuat, apabila digunakan sebagai sebahagian daripada sistem ProSante
 • Mengandungi kompleks eksklusif yang amat derma-tersedia yang diperolehi secara semulajadi di dalam bentuk rawatan yang kuat untuk membantu rambut sihat tumbuh.
 • Formula tanpa bilasan cukup lembut untuk digunakan setiap hari bagi manfaat yang segera dengan hasil yang meningkat
 • Diserap dengan segera dan tidak berminyak
 • Bersih, bauan botani; tiada haruman tambahan
 • Keseimbangan pH dan selamat untuk semua jenis rambut walaupun di perm atau diwarna.
nourishing-scalp

Harga Nourishing Scalp: RM93.75 (59ml)

MEMPETAHANKAN DARI KEROSAKKAN SEBELUM IA BERMULA DENGAN REVITALIZING SHAMPOO & PURYFING SHAMPOO 

Tanpa ramuan yang mongering atau menanggalkan, Revitalizing Shampoo yang patent- pending menyediakan pembersihan yang lembut dan tetap. Sementara Purifying Shampoo menghapuskan minyak, produk pendandan dan menghapus pembentukkan pencemaran.

Gabungan dua shampoo unik ini menawarkan cara revolusiner untuk mengekalkan rambut yang sihat secara optimum dan responsive.

Kotoran yang dikumpul oleh rambut dan meningkatkan stress pada setiap helai apabila ia kusut masai. Pembentukkan kotoran dan produk dandanan mempercepatkan kesorakkan. Hasilnya menjadikan rambut lemah dan lesu, tidak bermaya dan sukar diurus.

Malangnya kebanyakkan shampoo mendatangkan lebih mudarat dari kebaikan kerana mereka berulang kali menanggalkan minyak-minyak penting mengasari permukaan rambut melunturkan bilah rambut-rambut dari kekuatan dan kecergasannya.

Sebab itulah kedua-dua syampoo ProSante TIDAK mengandungi ramuan kimia yang kasar seperti DEA dan SLS dan mereka ADA memberi manfaat unik dan eksklusif apabila digunakan sebagai  satu pasukan.

UNTUK MEMBERSIH DAN MEMULIHKAN LANTUNAN DAN SINARAN MUDA :

REVITALIZING SHAMPOO

Mengandungi sistem pembersihan yang petent-pending. Diformulasikan dengan humectants dan protin berasaskan sayuran untuk kutikel rambut yang licin. Mengimbangi kulit kepala dan menyemai rambut dengan hemctant, membantu mengurangkan kusut dan mengekalkan imbangan kelembapan dan kilauan. Setiap kegunaan membuat rambut nampak dan rasa.

 • Bersih – menanggalkan minyak berlebihan, kotoran dan produk dandanan
 • Kuat – tidak menanggalkan kelembapan penting jadi kutikel rambut sentiasa licin dan

tahan dari rosak walaupun dalam keadaan basah

 • Lantunan – anti-statik dan tidak mengering jadi rambut kekal flex dan daya tahan

semulajadi

 • Menyegarkan – menampilkan Scalp Health Complex unuk menenangkan dan

melembapkan, membuat kulit kepala rasa selesa dan bertenaga.

Harga Revitalizing Shampoo : RM66.25 (296ml)

Harga Revitalizing Shampoo : RM66.25 (296ml)

 

UNTUK PEMBERSIHAN SECARA MENDALAM DISAMPING MELINDUNGI KELEMBAPAN ASLI:

PURIFYING SHAMPOO

Membersih dengan lengkap, mendalam untuk menghapuskan kotoran dan pembentukan minyak tanpa menanggalkan rambut atau kulit kepala atau melunturkan warna rambut. Setiap kegunaan akan membuat rambut:

 • Penjelasan
  • Membebaskan rambut dari sebum yang berkumpul, pencemar persekitaran dan timbunan produk dandanan. Mengembalikan sinaran dan menyerlahkan tekstur asli rambut
 • Volumized
  • Keseimbangan pH balanced untuk melindungi kutikel rambut dan menjamin body, lift dan berkilau
 • De-Stressed
  • Menangani cabaran alam sekitar dengan melindungi kelembapan dan imbangan lipid
 • Bebas dan mengelupas
  • Menampilkan Scalp Health Complex untuk mengurangkan rambut kelihatan berminyak dan berkelumumur dan membantu menyokong imbangan mikroflora kulit kepala
Purifying Shampoo : RM62.50 (237ml)

Harga Purifying Shampoo : RM62.50 (237ml)

 

MEMBAIKI DAN MEMBINASEMULA RAMBUT SECARA SEMULAJADI : 

LIGHWEIGHT CONDITIONER & REPLENISHING CONDITIONER

ProSante Lighweight Conditioner dan replenishing Conditioner berfungsi sebagai satu pasukan yang fleksibel, menyediakan baik pulih secara ringan dan sengit dan kelembapan mengikut jadual yang memenuhi keperluan conditioner. Ramuan eksklusif botani dan protin sumber-sayuran dengan pantas memulihkan sinar, body, kelembapan dan pengurusan sementara membekalkan perlindungan penting dari kerosakkan di masa depan jadi rambut menjadi semakin sihat dengan penggunaan yang berterusan.

Permukaa bilah rambut yang sihat adalah licin dan rata, memantulkan cahaya dengan sekata untuk mendedahkan warna yang tepu dan bersinar kilat. Rambut sihat juga bergerak dengan licin antara mereka, mengekalkan keanjalan yang memberi rambut lift dan lantunan. Apabila persekitaran dan cara dandanan kita mengakibatkan rambut melecet, poros, diregangkan dan berpecah, hasilnya adalah rambut yang lemah dan rata, kering, frizzy, kusa dan tidak berwarna, rapuh dan mudah pecah.

Conditioner ProSante mengembalikan kecantikan kesihatan semulajadi rambut dengan membaik pulih secara koprehensif kerosakkan yang disebabkan oleh proses kimia, pengeringan dan pendandanan dengan haba, pengendalian yang kasar dan pendedahan kepada cahaya UV dan pencemaran.

 

UNTUK MEMULIHKAN TEKSTUR DAN KEKUATAN DA MEMBANTU MENCAPAI VOLUME DAN KONDISI OPTIMUM ;

LIGHWEIGHT CONDITIONER

Lighweight Conditioner, menampilkan Scalp Health Complex, menyerap kutikel rambut untuk mengekalkan imbangan pH dan hidrasi kulit kepala. Ramuan bersumberkan tumbuhan membantu memberi volum dan penstrukturan semula permukaan bilah rambut supaya ianya kelihatan dan rasa :

 • Ringan
  • Menyuburkan dan melindungi rambut tanpa memberatkannya supaya ianya boleh digunakan setiap hari
 • Bebas kusut
  • Pelembap ringan melicin dan mengasingkan rambut, supaya sikat bergerak dengan mudah di dalam keadaan basah atau kering
 • Mudah diurus
  • Agen conditioner semulajadi melembtkan rambut dan menghapuskan static untuk pengendalian mudah dan penggayaan
Ligh Weight Conditioner : RM66.25 (296ml)

Harga Light Weight Conditioner : RM66.25                                           (296ml)

 

UNTUK MELEMBAP DAN MENGISI SETIAP HELAI RAMBUT

REPLENISHING CONDITIONER

Formula intensif conditioner untuk semua jenis rambut yang meningkatkan kesihatan rambut dan penawar bagi rambut kering, rapuh, bertekstur dan dirawat kimia. Emolien ekat dan elemen struktur asli meresap ke dalam rambut yang kering, terlebih proses untuk membina semula keanjalan dan kekuatan. Humectant asli mengikat dan mengekalkan kelembapan untuk memulihkan kilauan dan fleksibiliti. Gunakannya sekali atau dua kali seinggu agar rambut :

 • Berkilat
  • Pelincir semulajadi dan ekstrak herba menambah kelembapan dan melicinkan permukaan rambut untuk lebih berkilat. Menghasilkan rambut yang lembut dengan rasa seperti sutera luar biasa.
 • Dipulihkan
  • Scalp Health Complex membantu menormalkan dan melembapkan kulit kepala dan rambut yang diproses secara kimia dan dikasari.
 • De-frizzed
  • Humectant dan protin asli membantu mebina semula kerosakkan kepada bilah rambut untuk meningkatkan tekstur rambut
 • Berdaya tahan
  • Ramuan penguat semulajadi menambah body, fleksibiliti dan pengurusan rambut.

Harga Replenishing Conditioner: RM67.50 (237ml)

Harga Replenishing Conditioner : RM67.50 (237ml)

 

LONG LASTING FINISHING SPRAY 

Long-Lasting Finishing Spray melengkapkan sistem penjagaan rambut ProSante dengan melindungi rambut dari kerosakkan UV sementara melembapkan untuk kawalan yang rapid an lembut. Pam bukan aerosol, memberi kawalan fleksibiliti untuk penggayaan sepanjang hari.

Oleh kerana bersikat berlebihan mampu merosakkan rambut dari masa ke masa, adalah lebih baik jika berkurang mengendalikannya. Malangnya banyak produk yang direka untuk bergaya dan tahan untuk rambut juga membebankannya dengan sisa degil yang melemaskan dan menewaskan sinar asli, body dan lantunan rambut

ProSante Long Lasting Finishing Spray meningkatkan sinar dan kilau tanpa pengukuhan, kelemumur atau penumpukan, jadi rambut tetap kelihatan sihat dan mudah diurus.

PEGANGAN SEDERHANA YANG MELINDUNGI RAMBUT DARI KEROSAKKAN UV :

PROSANTE LONG-LASTING FINISHING SPRAY

Finishing Spray menyalut rambut dengan semburan halus, membantu memegang rambut dan menghalang kelembapan yang merosakkan gaya. Tambahan pula antioksidan dan perlindungan UV melindungi dari kerosakkan akibat sinar suria dan pencemar persekitaran. Pam semburan bukan-aerosol menyediakan kawalan aplikasi serta merta untuk rasa penamat yang fleksibel. Ia juga menyediakan penggayaan serba boleh dan kawalan. Sesuai untuk semua jenis rambut, finishing Spray dengan semburan halus untuk mengekalkan :

 • Sinar
  • Membantu semua jenis dan gaya rambut , megekalkan kilauan yang Nampak sihat sepanjang hari
 • Kelembutan
  • Rambut terasa hebat dengan tambahan body
 • Boleh diberus
  • Tidak merosakkan permukaan gaya, jadi bolehlah memberus semula dengan berus atau dengan jari untuk kawalan sederhana
 • Tidak mengerbang
  • Formula tidak kering membuat rambut lembut dan terurus. Memberi rambut lurus keemasan yang licin berkilat dan membantu mengurangkan frizz pada rambut kerinting
Finishing Spray : RM58.75 (237ml)

Finishing Spray : RM58.75 (237ml)

 

CADANGAN PANDUAN PENGGUNAAN PROSANTE

Jenis rambut NORMAL KERING BERMINYAK HALUS DIWARNAKAN / DIKERINTING
Nourishing Scalp Treatment Setiap hari Setiap hari Setiap hari Setiap hari Setiap hari
Revitalizing Shampoo 5-6 / minggu 5-6 / minggu 5-6 / minggu 5-6 / minggu 5-6 / minggu
Purifying Shampoo 5-6 / minggu 5-6 / minggu 5-6 /

minggu

5-6 / minggu 5-6 / minggu
Lighweight Conditioner 5-6 / minggu 5-6 / minggu 5-6 / minggu 5-6 / minggu 5-6 / minggu
Replenishing Conditioner 5-6 / minggu 5-6 / minggu 5-6 / minggu 5-6 / minggu 5-6 / minggu
Long Lasting Finishing Spray Bila perlu Bila perlu Bila perlu Bila perlu Bila perlu

Semoga Bermanfaat & Selamat Berjaya..

cropped-Tentang-azlina-mubin.png

Jika anda berminat dengan sebarang produk SHAKLEE, hubungilah saya. Saya merupakan Pengedar Sah Shaklee bagi kawasan Pasir Gudang dan Masai terutamanya Taman Scientex, Nusa Damai,Taman Cahaya Masai, Taman Kota Masai (Eco Tropics), Politeknik Ibrahim Sultan, Kolej Komuniti Pasir Gudang, Taman Cendana, Taman Air Biru, Taman Pasir Putih, Taman Mawar, Taman Bukit Dahlia, Desa Rakyat, Kg Cahaya Baru, Kg Pasir Putih, Taman Tg Puteri , Menara Aqabah, Kawasan Perindustrian Pasir Gudang, Bandar Seri Alam, Tesco Seri Alam, Mydin Seri Alam dan kawasan lain sekitarnya. Penghantaran PERCUMA terus ke rumah anda untuk kawasan-kawasan yang tersebut.

Facebook : Azlina Mubin

Facebook page : Kedai Vitamin Pasir Gudang – Masai 012-7059520

ig : azlina_mubin

Call/ Whatsapp : Lina 012-7059520

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *