5 TIPS KEKAL POSITIF UNTUK HAMIL ELAK TANGGAPAN BURUK GANGGU EMOSI IBU

Ramai wanita yang sudah berkahwin mengimpikan zuriat sendiri. Namun ada juga wanita yang takut untuk hamil. Sekiranya anda salah seorang yang berasa bimbang untuk hamil, cuba fahami saranan ibu. Tip ini juga boleh dikongsi dengan pasangan anda. Biar sama-sama menyelami betapa indahnya melewatu sembilan bulan nanti.

Jom saya kongsikan 5 TIPS KEKAL POSITIF UNTUK HAMIL ELAK TANGGAPAN BURUK GANGGU EMOSI IBU 

 1. BUANG PERASAAN TAKUT
  • praktik komunikasi terbuka dengan isteri. Cuba kenal pasti sisi manakah yang memberi kebimbangan di hati isteri. Sesetengah wanita berasa takut pada kehamilan kerana merasa seolah-olah adanya makhluk lain yang akan hadir dalam perut mereka. Tidak kurang juga berasa takut alami kesakitan saat melahirkan bayi. Cuba fahami apa yang membuatkan ibu merasa khuatir. Rancang untuk mengatasi fobia kehamilan ini.
 2. PENGETAHUAN LUAS
  • elakkan membayangkan kesulitan yang akan dihadapi. Lebih baik anda mengetahui lebih banyak mengenai info kehamilan. Hindari diri daripada mendengar diskusi tentang kehamilan dan proses kehamilan tanpa bukti ilmiah. Ia akan membuatkan anda berasa lebih takut dengan mitos yang didengar.
 3. BERBINCANG DENGAN DOKTOR
  • jangan malu dan berkecil hati. Anda bukanlah satu-satunya wanita yang menghadapi masalah seperti ini. Jadi buat konsultasi langsung dengan doktor. Ia idea terbaik untuk mengatasi masalah fobia anda.
 4. PENGALAMAN HAMIL YANG LANCAR
  • lihat dan sedar bahawa terdapat wanita di luar sana yang telah berjaya menjalani pengalaman hamil yang aman dan lancar, termasuk ibu anda. Positifkan diri!!
 5. BERI SOKONGAN
  • apabila pasangan anda memiliki fobia takut hamil dan melahirkan, penting untuk suami dan rakan terdekat memberi sokongan dan perhatian. Dekati ibu muda ini dan ceritakan serba sedikit alam kehamilan dan proses kelahiran yang menyeronokkan. Kehamilan itu saat yang membahagiakan dan biar pasangan anda juag turut serta merasainya.

Sememangnya pengalaman hamil adalah saat yang paling indah untuk ditempuhi. Jangan takut atau risau dengan pelbagai mitos yang anda dengar.. Boleh lihat 7 RAHSIA KEBAIKAN WANITA HAMIL DAN MELAHIRKAN YANG RAMAI TIDAK TAHU. Untuk kesihatan yang optimum semasa hamil, boleh lihat SET HAMIL dari SHAKLEE sebagai persediaan awal menimang cahaya mata… 

SELAMAT MENCUBA & SEMOGA BERJAYA!!!

 

cropped-Tentang-azlina-mubin.png

 

Jika anda berminat dengan sebarang produk SHAKLEE, hubungilah saya. Saya merupakan Pengedar Sah Shaklee bagi kawasan Pasir Gudang dan Masai terutamanya Taman Scientex, Taman Cahaya Masai, Taman Kota Masai (Eco Tropics), Politeknik Ibrahim Sultan, Kolej Komuniti Pasir Gudang, Taman Cendana, Taman Air Biru, Taman Pasir Putih, Taman Mawar, Desa Rakyat, Kg Cahaya Baru, Kg Pasir Putih, Taman Tg Puteri , Menara Aqabah, Kawasan Perindustrian Pasir Gudang, Tesco Seri Alam, Mydin Seri Alam dan kawasan lain sekitarnya.

Facebook : Azlina Mubin

Facebook page : Kedai Vitamin Pasir Gudang – Masai 012-7059520

ig : azlina_mubin

Call/ Whatsapp : Lina 012-7059520

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *