TIPS ATASI MASALAH KEBAS TANGAN (CARPAL TUNNEL SYNDROM). TIADA LAGI SERIAU BANGUN PAGI

Aduh..sakitnya tangan ni tiba-tiba je tak dapat rasa apa-apa. Bangun tidur je terus macam kebas je tangan dengan kaki ni.. Macam kena tusuk jarum rasanya.. Cuba juga urut-urut, tak mau jugak hilang rasa kebas ni.. Kena biarkan beberapa ketika, ha..baru la ok.. Tapi esok, kena lagi..     Ah sudah… sampai bila nak hadap sakit […]

Continue reading


LEGOLAND WATER PARK DESTINASI TERBAIK BERIADAH. APA YANG BESTNYA??

Wehuuuu…. Sesi persekolahan bagi tahun 2017 bakal berakhir Khamis ini bagi negeri Johor Darul Takzim, Kedah dan Kelantan. Manakala  Jumaat bagi negeri-negeri lain di Malaysia…   Ramai lah dah pakat-pakat plan nak bawa anak-anak bercuti kan? Tak kurang juga yang dah sesiap booking flight, hotel dan homestay di tempat yang bakal dituju tu.. Anak-anak la […]

Continue reading


BAHAGIAKAN ANAK-ANAK PEREMPUAN, BESAR GANJARAN ALLAH SWT BERI

Sekejap je dah nak akhir tahun ye… Alhamdulillah..bulan ni, berakhirlah sambutan kami sekeluarga…Anak-anak memang yang paling eksaited dan sentiasa ingat-mengingati tarikh lahir masing-masing..   Teringat dulu, saya memang mengharap agar memperoleh anak lelaki sejak dari hamil anak pertama lagi.. Masih tak putus doa dan mengharap sehingga anak keempat. Namun, Allah swt Maha Mengetahui yang terbaik […]

Continue reading


TIPS PENJAGAAN KULIT KEPALA DAN RAMBUT BAYI ELAK CRADLE CAP (KULIT BERKERAK)

Ini adalah perkara yang selalu kita sebagai ibu bapa terlepas pandang dan adakala menganggap ianya sebagai perkara yang remeh serta dipandang enteng. Korang tau tak, kalau kita biarkan je boleh mengakibatkan ianya lebih parah.   Sebenarnya, bukan senang tau nak jaga kulit kepala dan rambut bayi ni. Kita ni sebagai ib, memang seboleh-bolehnya kita nak […]

Continue reading


SET DETOKS SHAKLEE : BUKAN SETAKAT BANTU BEBASKAN TOKSIN DALAM BADAN JE

Ramai nak kurus dan cantik tapi lupa nak detoks. Salah satu faktornya ialah pemakanan. Memang susah nak tinggalkan makanan dan minuman yang manis-manis.     APA TU DETOKS?     Detoks ialah proses membersihkan usus di mana segala toksin, lemak dan lender yang melekat di dinding usus dan dikeluarkan melalui pembuangan air besar..     […]

Continue reading


KAKI PESAKIT KENCING MANIS NYARIS DIPOTONG. BAGAIMANA ISI KAKI BELIAU TUMBUH DENGAN CANTIK?

Seram betul masa mula-mula tengok gambar ni.. Kaki seorang makcik dalam lingkungan usia 50an yang dahulunya penghidap kencing manis..   Paling seram, doktor dah nak potong pun kaki beliau sebab dah Nampak tulang dah luka di kakinya.   Mula-mula (gambar kiri), beliau hanya consume Vivix sahaja secara konsisten setiap hari. Kemudian, barulah mula tambah dengan […]

Continue reading


RESEPI JELLY BUAH LONGAN YANG LAZAT DAN SENANG SANGAT

Dah nak habis sesi persekolahan bagi tahun 2017 ni tak lama lagi. Sekejap betul rasa.. Time-time ni lah kebanyakkan sekolah atau tadika ambil kesempatan untuk mengadakan jamuan akhir tahun kan? Mesti la kena sumbangkan makanan atau minuman untuk anak-anak menjayakan hari tersebut. Kenangan.. Tahun depan belum tentu satu kelas lagi.. Bagi yang sekolah tadika pun […]

Continue reading


TIPS PERSEDIAAN MENDUDUKI PEPERIKSAAN PENENTUAN DARJAH SATU UNTUK TAHUN 2018.

Alhamdulillah…harini Zuhrah (anak kedua saya) telah selamat menjalani peperiksaan penentuan darjah satu untuk tahun 2018 (tahun hadapan).   Eksaited kemain lagi dia bangun awal pagi..     Tahniah bagi yang telah selamat menduduki peperiksaan ini. Bagi yang belum, di sini saya ceritakan serba sedikit persiapan untuk ibu bapa take note bagi melancarkan proses menjalani peperiksaan […]

Continue reading